Algebraic Topology Group Departament de Matemàtiques UAB Campus Virtual UAB Societat Catalana de Matemàtiques

Font:

R i deducer amb (K)ubuntu 16.04

Aquesta informació està actualitzada dels altres articles que ja hi ha a aquesta web per a versions anteriors. No sé si tots els passos són necessaris, però a mi m'han funcionat. Després de cada explicació hi ha una instrucció que serveix per a fer la modificació des d'un terminal.

 • Primer observar que l'R que ve amb l'Ubuntu (o Kubuntu) no s'actualitza amb les noves versions que van apareixent, pel que necessitem afegir una font de programes nous on hi ha les últimes versions. Editem el fitxer /etc/apt/sources.list com a administradors i hi afegim la línia 

  Llegeix més...

Problema amb el R i Java a (K)ubuntu 14.04

Després de reinstal·lar el sistema (K)ubuntu a un ordinador i d'instal·lar l'R i el deducer segons les indicacions d'aquí em trobava que el deducer no funcionava. Més concretament, quan engegava el deducer des de l'R executant:

> library(JGR)

Llegeix més...

Accedir a les màquines virtuals de la UAB

Les màquines virtuals són a l'adreça: http://acievirtuab.uab.es/aulavirtual/.

Des de l'última actualització del Java no es pot accedir si no s'afegeix la IP del servidor al llistat d'excepcions de seguretat:

 • Aneu al Java Control Panel.
 • A la pestanya "Security" trieu "Edit Site List ...".
 • Afegiu la IP: http://158.109.192.16.
 • Reinicieu el Firefox i intenteu entrar-hi.

Accedir als vostres fitxers des de fora de la UAB

Això afecta als estudiants que utilitzen les aules d'informàtica de la facultat de Ciències i Biociències.

Si voleu accedir a la vostra Carpeta Personal des de fora de la UAB s'ha d'utilitzar el servei de Xarxa Privada Virtual:

 • Des d'un navegador, entreu a la Xarxa Privada Virtual de la UAB: https://xpv.uab.cat. Us haureu d'identificar amb el NIU i la contrasenya que utilitzeu al Campus Virtual.
 • Després d'identificar-vos, us sortirà una web que us permet treballar, des d'aquesta finestra del navegador, com si estiguéssiu a un ordinador de la UAB. En particular podeu accedir a les publicacions a les que la UAB té accés.
 • Un cop hem accedit, anem a la línia de sota de les icones de InicioPreferencias, ..., on hi ha un camp on podem escriure i un botó que hi diu Examinar. Hi escrivim smb://apolo.uab.es/NIU, on NIU és el vostre NIU i premeu Examinar.
 • Veureu els arxius i les carpetes que teniu, així com botons que permeten descarregar-ne i pujar-ne des del vostre ordinador.

R i deducer amb (K)ubuntu

Aquesta informació està extreta d'aquí, el que faig és simplement una traducció al català i adaptació al meu cas. Després de cada explicació hi ha una instrucció que serveix per a fer la modificació des d'un terminal.

 • Primer observar que l'R que ve amb l'Ubuntu (o Kubuntu) no s'actualitza amb les noves versions que van apareixent, pel que necessitem afegir una font de programes nous on hi ha les últimes versions. Editem el fitxer /etc/apt/sources.list com a administradors i hi afegim la línia 

  Llegeix més...

GNU-Linux amb Virtualbox

El VirtualBox és un programa gratuït que crea un ordinador virtual on hi podem instal·lar o tenir-hi instal·lat un sistema operatiu. A efectes pràctics, un ordinador virtual és un fitxer dins el nostre ordinador que obrint-lo amb el VirtualBox ens executa un ordinador virtual. A la web http://www.osboxes.org/ podeu descarregar diferents distribucions de GNULinux i fer-les servir directament com a màquines virtuals.

Aquí detallem els passos per instal·lar un GNU-Linux de la mateixa distribució que hi ha a les aules de Ciències i Biociències de la UAB com una màquina virtual al MSWindows o Mac heu de:

 • Descarregar i instal·lar el VirtualBox per al sistema operatiu que hi ha al vostre ordinador (normalment MSWindows o Mac).
 • Descarregar el fitxer comprimit que conté la màquina virtual: KDE-Neon.
 • Descomprimir el disc dur virtual (si cal descarregeu el winrar).

  Llegeix més...

LaTeX a Ubuntu 12.04 (o Debian)

Si instal·lem el LaTeX dels repositoris de Ubuntu 12.04 (i segons he llegit de Debian de la mateixa època també) ens instal·la una versió del 2009. Aquesta versió és suficient per a la majoria de coses, però no accepta alguns paquets moderns.

Vaig trobar a aquest enllaç com tenir una instal·lació actualitzada. En resum el que hem de fer són els pasos següents. Darrera de cada explicació hi ha escrita la instrucció que perfet fer-ho des de una terminal:

Llegeix més...

Pàgina 1 de 2