Benvinguts a la plana Web de la Titulació de Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona

Els estudis de Grau en Matemàtiques, adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), s'implantaren a la UAB el curs 2008-09. Els objectius formatius incideixen en una sòlida formació científica en el camp de les matemàtiques, amb especial atenció als aspectes interdisciplinaris i a les aplicacions de les matemàtiques a diferents àmbits científics, tecnològics o socials, a través de la diversificació de l'oferta optativa dels estudis. L'EEES és el marc que afavoreix la mobilitat i cooperació més estreta entre els països europeus.

La coordinació de Matemàtiques de la Facultat de Ciències és la responsable d’organitzar els ensenyaments corresponents a la titulació de Matemàtiques i de coordinar i supervisar les activitats docents en l’àmbit d’aquesta titulació.

 
NOTÍCIES

Encuentro-Conferencia con el Profesor Josep Pla i Carrera.
El miércoles 18 de Abril de 2018 a las 12h00 el Profesor Emérito Josep Pla i Carrera hará una presentación titulada: Història de la matemàtica: resultats, textos i contextos.

Síntesi: L'objectiu de la xerrada és veure com la lectura dels textos matemàtics ens ensenya a veure de primera mà què sabien exactament els nostres avantpassats -egipcis, mesopotàmics i grecs del segle VI al IV. I, potser tan important com el què sabien, com ho sabien. Quines qüestions es plantejaven i quina mena de resposta assolien. I em basaré en tres fets: Els textos matemàtics porten en el se si un problema. D'on ve el coneixement matemàtic? Com les qüestions matemàtiques porten a la necessitat de fer recerca per tal que evolucionin.

Estades Internes al Departament
El Departament de Matemàtiques fa una crida per acollir estudiants, amb interés en aprofundir en aspectes i temàtiques avançades de Matemàtiques i, si escau, oferir una visió de la recerca que es porta a terme en els nostres grups. En aquest context, el Departament acollirà, en períodes flexibles durant el curs acadèmic (de Setembre a Juliol), estudiants interessats/des a portar a terme una estada relacionada amb els temes que desenvolupen els nostres grups de recerca (vegeu http://www.uab.cat/web/recerca-1194422462297.html).
No hi ha finançament associat a aquesta crida. D'acord amb les seves possibilitats, el Departament oferirà un espai, i en tot cas facilitats per portar a terme l'estada.
Un cop finalitzada, l'estudiant rebrà un certificat d'assistència amb aprofitament, en cas d'haver-la completat amb èxit.
Les persones interessades han d'haver cursat i superat, com a mínim, el primer semestre de tercer curs d'un grau en matemàtiques, estadística, o física. Qui hi estigui interessat ha d'enviar un correu a l'adreça interns@mat.uab.cat, especificant "Estada Interna al Departament" a l'assumpte. També cal incloure la documentació següent:

Curriculum Vitae
Expedient Acadèmic
Període d'estada preferent
Carta de motivació
Àrea/Grup d'interès
Carta de referència d'un tutor acadèmic

COORDINACIÓ

Coordinador:
Dr. Wolfgang Pitsch
Coordinador adjunt:
Dr. Joaquim Martin

gmatarrobamat.uab.cat

 

 

 

 

© 2012 Universitat Autònoma de Barcelona - Tots els drets reservats